25 Σεπ 2009

Morning Glory

Ενα φυτό αναρριχώμενο, που φυτρώνει μόνο του, αδέσποτο, και στολίζει φράχτες, χαλάσματα, και άδειους τοίχους, από κάτι ολοστρόγγυλα μαύρα σποράκια. Τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς, και τα λουλούδια του είναι διάφορες αποχρώσεις του μπλέ-μωβ. Ανοίγει από νωρίς-νωρίς το πρωί, και γι αυτό οι αγγλοσάξωνες το λένε πρωινή δόξα (morning glory). To ανθοϊαμα από το λουλούδι αυτό βοηθά τους ανθρώπους που προσπαθούν να βγούν από μία ζωή καταχρήσεων και ανθυγιεινών ωραρίων, και να μπούν σε μία ρουτίνα πιο υγιή για το νευρικό τους σύστημα.
Είναι το ανθοϊαμα που βοηθά να ξυπνήσουμε το πρωί, ειδικά όταν έχουμε εθιστεί στην καφεϊνη και προσπαθούμε να κόψουμε τον καφέ, ή μας παίρνει μέχρι αργά και ξενυχτάμε, και δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε το πρωί. Μας βοηθά να νιώσουμε λαμπεροί και γεμάτοι ζωντάνια και ενέργεια το πρωί-πρωί, όπως και το ίδιο καθώς μας καλημερίζει με τα άνθη του.
Τα ίδια τα σποράκια του φυτού μετά από κατεργασία μπορούν να μας χαρίσουν ταξίδια σε κόσμους ψυχικούς, νοερούς - είναι, όπως λένε, παραισθησιογόνο...
Οσοι είμαστε αρκετά τυχεροί να το βλέπουμε πρωί-πρωί καθώς ξεκινάμε για την εργασία μας, μας φτιάχνει τη μέρα! Το βλέπω συχνά να φυτρώνει όπου οι άνθρωποι χρειάζονται την ευεργετική του ενεργειακή παρώτρυνση να κάνουν μια πιο υγιεινή ζωή, κατά τον ίδιο τρόπο που συχνά φυτρώνουν τσουκνίδες στους κήπους των αναιμικών (η τσουκνίδα βοηθά το σώμα να απορροφήσει το σίδηρο των τροφών, περιέχει δε και η ίδια αρκετή ποσότητα αφομοιώσιμου σιδήρου).
Η Γαία μας φροντίζει, μας δίνει - αθόρυβα και απλά, αρκεί να μπορούμε να το δούμε...

2 σχόλια:

  1. Λατρεύω κι εγώ τα morning glories!
    Σε άλλους τόπους πράγματι τα έχω δει να στολίζουν από δική τους πρωτοβουλία τα πιο απίθανα μέρη και να δίνουν ένα αέρα αισιοδοξίας και ευγένειας ακόμη και όπου φαίνεται σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος ή έχει απαξιωθεί ο τόπος.

    Κράτα αρκετά από αυτά τα μαύρα σποράκια αν θυμηθείς, -δεν ήξερα βέβαια ότι έχουνε τόσες ενδιαφέρουσες ιδιότητες!- εγώ για να έχουμε για να τα βάλουμε κάπου την άνοιξη ήθελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχαμε την εκθρόνιση της Γαίας (γεωκεντρικό σύστημα) από το ηλιοκεντρικό σύστημα (δες προσεχή διάλεξη Θεοδοσίου-Δανέζη). Δεν πειράζει, η επιστήμη το είπε.Τώρα έχουμε δεύτερη εκθρόνιση της Γης από τον αλαζονικό ανθρωποκεντρισμό. Έχω σκοπό να μείνω να δω, πού θα σταθεί ο άνθρωπος, όταν θα αρχίσει να θυμώνει ο φιλόξενος πλανήτης μας.
    Ασφαλώς και τα "ξωτικά" θα ζοριστούν κάπως, γι' αυτό παλέψτε μαζί μας για τη σωτηρία της γήινης φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή