1 Μαρ 2010

Ανθη εκ Παρισίων

Βρέθηκα στο Παρίσι για δουλειά. Οι ώρες για βολτίτσες μετρημένες, κι ένας διαβολεμένος αέρας με βροχή (καταιγίδα από την Ισπανία, μου είπε ένας Παριζιάνος) έκαναν τα βήματά μου δύσκολα στην πόλη του φωτός. Πού να πρωτοπάω; Τι να δω;
Αποφάσισα να περιπλανηθώ σε κάτι δρομάκια, να δω λιγάκι Σηκουάνα... Και ο δρόμος "τυχαία" μ' έφερε σε μία αγορά λουλουδιών και ειδών κήπου, πίσω από την Παναγία των Παρισίων.

Δυό-τρείς διάδρομοι με λουλούδια, φυτά, φωλιές πουλιών, διακοσμητικά κήπου, μαγαζάκια με κάκτους, ορχιδέες, αρωματικά φυτά, δενδρύλλια...




 Παλιές εικονογραφήσεις και γκραβούρες φυτών και λουλουδιών, ακουαρέλλες, αστεία σκίτσα ζαρζαβατικών, έργα διάσημων ζωγράφων με αντίστοιχα θέματα, όλα  σε μορφή καρτ-ποστάλ και σελιδοδεικτών, σ' ένα ημι-υπαίθριο μαγαζάκι στην αγορά.



Διακοσμητικά κήπου, και όχι μόνο, σ' ένα μαγαζάκι παραμυθένιο που ευωδίαζε.



Μπάλλες με διακοσμητικούς μύκητες...




Τελευταία ανεβάζω μία εικόνα που μου άρεσε πολύ, όχι από αυτή την αγορά, αλλά από ένα μανάβικο του Μονπαρνάς, που έτυχε να περνάω ένα πρωί. Ραπανάκια για την όρεξη!

3 σχόλια:

  1. Αχ αυτό το πρασινωπό λουλούδι είναι ελέβωρο!!!
    (βασικά είναι καθαρκτικό, για ποιο λόγο το δίνανε στους τρελούς, στην αρχαιότητα, δεν έχω καταλάβει...)
    Τις γλάστρες με τα μανιτάρια, τις ζήλεψα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλήθεια, το έδιναν στους τρελούς οι αρχαίοι μας; να το ψάξουμε...
    η αλήθεια είναι οτι κάπου στο βάθος του μυαλού μου κάτι θυμάμαι για τον ελλέβορο, αλλά πρέπει να αρχίσω τις ανασκαφές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λοιπόν, ο ελλέβορος είναι απίθανο δηλητήριο (που γίνεται και ομοιοπαθητικό φάρμακο, εάν δεν απατώμαι!) που προκαλεί βραδυκαρδία, γενικά μία επιβράδυνση όλων των λειτουργιών του σώματος, είναι και καθαρτικό, όπως λες...
    Το μεσαίωνα χρησιμοποιείτο από τους κοινούς ανθρώπους για να "διώξουν" τις μάγισσες και τα κακά πνεύματα - αλλά και οι ίδιες οι μάγισσες το χρησιμοποιούσαν στα μαγικά τους φίλτρα!!!
    ...αυτά τα ολίγα από τις αποθήκες του μυαλού μου! Helleborus Niger είναι το λατινικό του μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή