27 Ιουν 2012

Μίνι Οικογιορτή στο Γαλάτσι

Μέσα στο τρέξιμο των τελευταίων ημερών, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, επισκεφθήκαμε την Οικογιορτή στο Γαλάτσι. Μεγάλη  η χαρά που  βρήκαμε παλιούς φίλους και συνοδοιπόρους, και πολλά συγχαρητήρια στην ολιγομελή ομάδα που δούλεψε σκληρά για να στηθεί η γιορτή. Στις μέρες μας κάθε τέτοια προσπάθεια αξίζει συγχαρητήρια, γιατί αφενός είναι αντίσταση στην ισοπέδωση της κυρίαρχης νοοτροπίας, και αφετέρου σπέρνει σπόρους ελπίδας και πίστης στο καλό που έχουν μέσα τους οι άνθρωποι και οι ομάδες που εργάζονται ώριμα και συνειδητά για το καλό...


Στις γιορτές  αυτές οι άνθρωποι μοιράζονται τις γνώσεις τους δωρεάν, με τη μορφή ομιλιών, σεμιναρίων, εργαστηρίων. Η γνώση δεν είναι κτήμα κανενός, είναι για να διαχέεται και να μοιράζεται, και έτσι εξελίσσεται... Η επιδίωξη και το όραμα είναι να ξαναχτίσουμε έναν κόσμο όπου οι ανθρώπινες σχέσεις θα είναι αξία ζωής. 



Σε μια οικογιορτή, τα προϊόντα της φύσης, ηθικά καλλιεργημένα ή μεταποιημένα έχουν την τιμητική τους.




Η φύση είναι μία, όπως κι η αγάπη. Και τα δύο έχουν αναρίθμητες πτυχές, εκδηλώσεις, εκφάνσεις. Μέσα μας βρίσκονται όλα. Με τη  συνειδητότητα και την κατανόηση και τις ανάγκες της  στιγμής επιλέγουμε κάθε φορά τι θα εκφράσουμε.

3 σχόλια:

  1. ευχαριστώ!
    ήταν πολύ ωραία γιορτή! έμαθα οτι το βράδυ είχαν μουσικές, πήδηξαν φωτιές (Κλήδωνα), και πέρασαν υπέροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν υπέροχη αυτη η οικογιορτή, ελπίζω να γίνει και άλλη στο Γαλάτσι! Πολύ ωραίες φωτογραφίες σου, σε ευχαριστούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή