24 Αυγ 2014

Ουρανέ, φίλε μακρινέ...

1-9-13, Αργολικός κάμπος
1-9-13 Αργολίδα

Ανήκω σ' αυτούς που λατρεύουν τα ουράνια φαινόμενα, τα αστέρια, και τα σύννεφα. Εχω φλερτάρει σοβαρά με την ιδέα της μελέτης της μετεωρολογίας (αλλά δεν με βοηθούν τα μαθηματικά μου), και η παρατήρηση του καιρού είναι μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες. Μ' αρέσει να κοιτάζω τα σύννεφα, να μυρίζω τον αέρα, να τον ακούω, να μετράω τα δευτερόλεπτα ανάμεσα στην αστραπή και στη βροντή για να υπολογίσω πόσο μακριά είναι η καταιγίδα... Ομολογώ οτι έχω πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό και θαυμασμό παρά γνώση, αλλά όση γνώση και να αποκτώ με τα χρόνια, ο θαυμασμός μου δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

31-3-13 Αθηνών-Λαμίας

31-3-13 Αθηνών-Λαμίας
Τα σύννεφα είναι από εύπλαστο υλικό, λίγο σαν το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα, που λέει και ο Σαίξπηρ. Μπορείς να κάθεσαι και να τα κοιτάς, και να φαντάζεσαι δράκους, κινέζικα ιδεογράμματα, διαστημόπλοια, ψάρια, κουνέλια, αγγέλους, ελέφαντες, μοχθηρούς σαμουράι, βιβλικές εικόνες από θεϊκές αποκαλύψεις... Παιδιά παίζαμε το παιχνίδι της φαντασίας, όπου νικούσε αυτός που μπορούσε να φανταστεί τα περισσότερα κοιτώντας ένα σύννεφο.

18-5-14, Αττικός ουρανός το μεσημέρι

9-12-13, νότιος ουρανός, Χαλάνδρι

19-12-13 ανατολικός ουρανός, Χαλάνδρι

Δελφοί, Ιούλιος 2014
Πάντα μου άρεσε ο ορισμός της λέξης άνθρωπος, που δίδεται συχνά - το "άνω θρώσκω". Κοιτάζω ψηλά. Τα πόδια μας πατούν τη γη, το κεφάλι μας ατενίζει τον ουρανό. Είμαστε τόσο παιδιά της γης όσο και παιδιά του ουρανού, και κάποιοι λένε οτι είμαστε η γέφυρα ανάμεσά τους.

9-6-14, Αγία Παρασκευή


Τα σύννεφα έχουν να πούν τις δικές τους ιστορίες, και τυχεροί όσοι υψώνουν τα μάτια για να τις ακούσουν.


1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι μια τόσο γλυκιά "ξωτική" προσέγγιση του ουρανού. Μαζί και τόσο σπάνια στην εποχή μας. Σηκώνουμε τα μάτια και ψάχνουμε για ουρανό ανάμεσα στις πολυκατοικίες που μας τον κρύβουν και στις κεραίες τηλεόρασης. Θα βρέξει ή όχι; μας "ψεκάζουν"; αεροπλάνο είναι ή δορυφόρος; Ούτε και τ' αστέρια διακρίνονται στη νεκρή φωταψία της πόλης.
    Συνηθίσαμε και έξω από την πόλη να μην κοιτάμε τον ουρανό.
    Και αν τον κοιτάξουμε με ποια μάτια θα αναγνωρίσουμε τα μηνύματά του;
    Μόνο τα μάτια της Καρδιάς βλέπουν τις δικές σου εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή